Karma handler både om moral og etik, og om årsag og virkning. Karma kan defineres som summen af vores positive og negative handlinger, som i sidste ende vender tilbage til os selv, som en boomerang.
God netværkskarma er at behandle andre på en måde, som man selv ville blive glad for at blive behandlet på. Når du udviser god netværkskarma, er du med til at løfte energien og stemningen omkring dig.
Her kommer 4 punkter som jeg mener er vigtigt, for at skabe god netværkskarma:
#1 Hold hvad du lover
Hold altid, altid, altid hvad du lover
Hvis du er i tvivl om du kan holde noget, så lad være med at love noget. Er du det mindste i tvivl, så bed om tid til at tænke over det, inden du comitter dig og siger ja, til noget du senere ikke kan holde.
Ikke at holde hvad vi lover, er med til at få en person til at virke utroværdig, det er noget som virker afkølende på forholdet til andre, men det svækker også din egen tillid til dig selv.
At holde hvad du lover, betyder blandt andet at du overholder dine aftaler.
# 2 Kom til tiden – eller før
Kom i god tid inden dit arrangement starter. På den måde viser du, at du har respekt for andre menneskers tid, at du er organiseret, og at du er til at stole på.
Hvis du alligevel trods din bedste intention, skulle blive forsinket, så giv besked så hurtigt som muligt, enten på telefon eller sms.
Hvis du ikke kan overholde en aftale du har lavet, så husk at melde afbud – og igen gælder det, gør det i så god tid som muligt.
# 3 Sig tak
Husk at sige tak for hjælpen
Tak er et af de bedste ord, der findes, og det er en perle, når man vil styrke og pleje sit forhold til andre mennesker. Men generelt bruger vi mennesker ordet alt for lidt.
Men det er altid rigtig god karma at sige tak - det kan være for andres hjælpsomhed, for den viden de deler med os, den sparring eller de gode råd, de giver eller for den positive indvirkning, de har på os personligt.
Når vi siger tak til andre, og gør det oprigtigt og fra hjertet, vil andre ikke være i tvivl om, at de betyder noget for os. Det styrker forholdet, og så får andre også helt naturligt lyst til at hjælpe igen. Vi strækker os alle længere for andre mennesker, når vi mærker, at det gør en forskel og bliver værdsat. Samtidig frigiver det god energi til dig, der takker, da det naturligt føles godt at vise påskønnelse af andre.
# 4 Hvis du skal sige nej, så sig det på en god måde
Hvordan siger man nej, uden at såre andre? Det handler om at gøre det på en ”ordentlig” måde.
Tænk over at få formuleret et nej med omtanke og respekt, så den anden ikke føler sig forkert, eller føler sig behandlet hensynsløst eller respektløst.
Hvis du for eksempel, vil sige nej tak, til en invitation, kan du gøre det ved at være ærlig – det kan være at sige at du ikke har tiden for øjeblikket, eller at du er allergisk over for dit, eller at du allerede har en aftale den dag, eller hvad det nu er.
Nogen gange vil det være en god ide, at forklare hvorfor du siger nej, andre gange ikke. Men du er ikke forpligtet til en forklaring. Hvis du har lyst, kan du komme med et alternativt forslag.
Vær ærlig, og se modparten i øjnene, når du siger det.
Husk: oftest er det ikke det vi siger, andre føler sig ramt af - det er måden det bliver sagt på. Du kan stort set sige hvad som helst og stadig bevare den gode energi, hvis du formulerer dig høfligt, respektfuldt og med det rette ansigtsudtryk. Nogen gange hjælper det med et smil, andre gange er det bedst at være helt alvorlig og fast i blikket.