Nye venner som voksen

46 % af danskerne mener, at vennerne er lige så vigtige som den nærmeste familie.
5 % går et skridt videre og mener at vennerne er vigtigere for dem, end familien er*.

I den tid vi lever i i dag, er venskaber for de fleste mennesker, den vigtigste relation i deres liv.

Venskaber er et tilvalg i livet, og det har ikke de samme former for forpligtelser som et parforhold. Man kan sige at det derfor er mere smukt og værdifuldt, men også mere skrøbeligt. Man kan ganske let, og med få konsekvenser, bare vælge det fra. Og i dag, hvor alting går så hurtigt, har vi netop meget let ved at vælge fra.

Men det er langt sværere at vælge til, og skabe nye venskaber.

Mange mennesker oplever desværre, at det bliver sværere at få nye venner, når man kommer i voksenalderen.

Der hviler en form for tabu over det der med at prøve at finde nye venner. Det er måske fordi, at hvis man melder klart ud, kan det virke skræmmende på andre mennesker. Det kan være at den anden så tænker, at denne person så ikke har nogen venner overhoved, at personen er sær, eller at det vil give problemer af den ene eller anden art, at involvere sig med det menneske.

Nogle mennesker kan også mene, at de allerede har de venner, de skal bruge, og i det møde, kan man let føle sig afvist, og at det som udefrakommende er umuligt at blive en del af dette sociale fællesskab.

På den anden side viser undersøgelser at cirka 350.000 danskere i alderen 16 år og opefter oplever alvorlig ensomhed – så tag det ikke personligt, hvis du oplever at dine signaler om at undersøge grobund for venskaber ikke altid bliver mødt – men fortsæt din søgen.

Men sådan behøver det ikke at være. Der kan være mange grunde til, at man som voksen søger nye venner. Livet byder på mangt og meget, og omvæltninger og skift i livet som for eksempel skilsmisse, sygdom, død, livskriser, jobskifte, flytning til en ny by, kan bare være nogen af de årsager der gør, at gamle venskaber glider ud, og man derfor kan have brug for at skabe nye venskaber.

Da emnet er lidt tabubelagt, betyder det oftest at man undgår at tale med nogen om det. Og når man ikke taler om det, og får sat ord på, bliver det sværere for en selv, at definere hvad man søger.

Men nære venskaber er for vigtigt for vores trivsel og velvære, til at vi bør negligere det.

At danne nye venskaber kræver tid og samvær, og helst på et sted, hvor man kan slappe af. Det er endnu lettere hvis man samles om et fælles mål, eller en fælles intention – det kan være alt fra korsang, til løbetræning, til japansk madlavning – så man fra start af ved, at man har et fælles udgangspunkt, og en fælles interesse. Herfra er det nemmere at bygge mere på.

Nære venskaber bygger også på at man har en fælles kemi, at man svinger sammen, at man føler sig set, hørt, genkendt og forstået. Nære venner er mennesker som man kan dele det meste med, både stort og småt.

På Spirituelt Netværk er der mange indgangsvinkler, til at starte nye venskaber. Du kan tilmelde dig arrangementer eller grupper, eller du kan selv oprette arrangementer eller grupper – det er en god ide, at have udgangspunkt i et fælles interessetema, det kan for eksempel være cafeture, vandreture, danseaftner, eller fællesspisning. Husk på, at ofte er venskaber noget der opstår over tid – derfor er det en god ide at mødes flere gange, med de samme mennesker, for at lære hinanden bedre at kende, og finde ud af hvem kemien blomstrer med.

Mit håb er at Spirituelt Netværk kan være en platform, hvor mange nye venskaber kan spire og tage form.

Kilde: * Kilde: spørgeskemaundersøgelse fra Megafon for Politiken i 2016


Flere lignende artikler

Nyhedsbrev

Få besked når der sker noget nyt.


fblogo

© Copyright 2019- www.spiritueltnetvaerk.dk All Rights Reserved

betaling9